Mocht u eens een keer met iemand in conflict raken, ga dan nooit naar een advocaat.

Probeer er samen uit te komen. Dat mag dan wel eens wat kosten, maar die kosten hebt u in de hand.

Wie: De Advocatuur
Waar: Nederland

Het is mooi geweest, we stoppen er mee en gaan over tot de goede orde van de dag.

Misschien heeft deze site er een beetje toe bijgedragen dat er een brede discussie ontstaan is over de kwaliteit van de dienstverlening, dat er onderzoeken gestart zijn naar de zin en onzin van het tuchtrechtsysteem? Misschien ook dat meer mensen er door aangemoedigd werden om klachten over advocaten in te dienen bij dat zelfde tuchtrechtsysteem? Dat er een soort van onafhankelijke toezichthouder over de advocatuur ingesteld is die zijn nut overigens nog moet gaan bewijzen, dat er bij een paar gerechtshoven een proef loopt met een onafhankelijke wrakingskamer?Wie zal het zeggen?

Wij kunnen in ieder geval vaststellen dat er meer van het tableau geschrapt zijn, er meer berispingen uitgedeeld zijn en dat er meer uit deze zwaar gesubsidieerde bedrijfstak gestapt zijn, sommigen niet in staat bleken om zelf de broek op te houden en failliet gegaan zijn en dat er volgens de jaarverslagen van de NOvA nog aardig wat kantoren in de financiƫle problemen zitten.

Mischien dat die zich gewaarschuwd wisten dat ze het risico liepen aan mede deze schandpaal genageld te worden als ze zoals vanouds ons burgers ongestoord dachten uit te kunnen benen of er met de pet naar te gooien.

We kunnen vaststellen dat ons voorstel om vooraf netjes een redelijk kosten/prijsvoorstel te doen in brede kring gewaardeerd werd en over is genomen, er werd kort geleden zelfs radioreclame voor gemaakt door een rechtsbijstandverzekeringsbedrijf. MAARRRRR................... een en ander wil niet zeggen dat als daar aanleiding toe is, we niet met een geheel vernieuwde site terug kunnen komen. Men blijft gewaarschuwd tegen de onderlinge belangenverstrengeling van rechters- griffiers- advocaten- forensisch deskundigen en mediators die allemaal baat hebben bij zoveel als mogelijk onrust in de maatschappij. Mocht u dan toch eens in de problemen geraken, probeer er dan samen uit te komen. Dat mag dan wel eens wat kosten, maar die kosten hebt u in de hand. De harde praktijk leert dat u dan meestal veel goedkoper uit bent. Want.......VAN DE STIJFKOP EN EEN ZOT VULT DE ADVOCAAT ZIJN POT!!!

Helaas verzet het systeem zich nog steeds tegen het maken van een video-opname van een rechtszitting waarop men terug kan vallen als bijvoorbeeld de griffier een niet correct verslag van het gebeurde vastlegt, of om de leugens en verdraaiingen van een advocaat van de tegenpartij, of zelfs rechters die een scheve schaats berijden, keihard aan te kunnen tonen. Waarom houdt men dat Recht in Nederland tegen dat er in de meeste geciviliseerde landen wel is?

Wij danken iedereen die de moeite heeft genomen om zijn of haar ervaringen met ons te delen. We danken ook de al of niet gepensioneerde leden van de rechterlijke macht en advocaten die ons op de achtergrond met raad en daad hebben bijgestaan omdat ook zij de ontwikkelingen in hun beroepsgroep van de laatste decennia met kromme tenen volgden en langs deze weg mee wilde helpen aan verbeteringen.

Ingestuurd door: De redactie

Wie: J.Keizer Stad Advocaten
Waar: Groningen

Afgesproken over de hoogte van het bedrag bleek echter
Niet waar te zijn daar het voormaleige bedrijf waar ik voor werkte ook en fors bedrag betaalde en ik mijn bedrag retour zou ontvangen
Echter zijn er zoveel uren geschreven dat ik blij moest zijn om niet bij te hoeven betalen.

Ook werd mij dit niet meegedeeld via een factuuralles ging stilzwijgend tja zo word je om je geld gebracht.

Ook werd niet eens een eindafrekening gestuurd en het dossier meteen gesloten.

Ook bleek de advocaat er niet meer in eens te werken op dit kantoor.

Nu voel ik mij zeer gedupeerd want dat was alles behalve de afspraak

Ingestuurd door: k gerhardt

Wie: van mens
Waar: beverwijk

Ik ben in 2001 gescheiden en kom er door de jaren heen achter dat er dingen helemaal niet goed geregeld zijn,nu weer een "toppertje"ik heb geen recht op een deel van het pensioen van mijn ex,dan moet ik hem nu nog een formulier laten tekenen en dat doet hij natuurlijk niet,wij hadden hier over wel de afspraak maar dat is nooit in het scheidingsconvenant opgenomen,ik heb nooit alimentatie gehad dit was de afspraak maar wel pensioen zou ik krijgen,dat was de afspraak.Daar ben ik toch mooi klaar mee en nog meer dingen die niet in het convenant staan maar die toch duidelijk zijn afgesproken.Nu is mijn "advokaat" met pensioen en kan ik niks meer veranderen

Ingestuurd door: A Weelage

Wie: Mr. J.M.Koppert
Waar: Lelystad

Mijn advocaat, aardige man zo te zien,ziet al maanden in het geheel niet, of doet alsof, waarvoor ik op hem een beroep moest doen. Ik melde me bij de Bali van advocatenkantoor Nauta& Lucas in Lelystad begin februari 2015 alwaar ik de heer J.M.Koppert kreeg toegewezen om een afspraak mee te maken. Ik ben vanaf dag 1 heel duidelijk geweest en heb precies uit de doeken gedaan dat ik al jaren getreiterd werd door buren die op verschillende wijzen voor allerlei overlast zorgen.Van jarenlang dagelijks urenlang hondengejank tot zaken die luidruchtig, bedreigend als ook trillend de orde in mijn huis afschuwelijk, en erger in mijn lichaam ernstig verstoren.
Het langdurig dagelijks aan moeten horen van overlast heeft me dit hartritmestoornissen opgeleverd.Ik kan niet meer mijzelf zijn in eigen huis.Ik kan me niet concentreren op mijn werkzaamheden en ik kan geen bezoek ontvangen omdat de overlast altijd overheerst. Op mijn verzoek is middels advocaat in eerste instantie gevraagd om persoonlijk overleg met buren tot stand te kunnen brengen.
De buren hebben dat geweigerd en nu is het "wie eist bewijst" aan de orde. Ik eis niets ik vraag om overleg met mediator om dat gedaan te krijgen. En dat is dus niet gelukt, want buren weigeren contact zoals ze dat al 15 jaar deden. Het intens teleurstellende en gemene van de zaak is nu dat ik moedwillig geterroriseerd mag worden met getuigen en al, maar niet kan bewijzen dat de rotzooi uit hun huis afkomstig is. Een ieder kan dit horen en voelen, alleen politie vind het geluid niet hard genoeg.
Het is ook niet de hardheid, maar het dagelijkse aanwezig zijn zitten op een trillende stoel, in een trillend bed te moeten liggen, en zelfs in de tuin bij voor en achterdeur trillende vloer te voelen.Een advocaat kan het dus niet voor elkaar krijgen om buren te pressen toegang te verlenen tot hun woning om te kijken of de gebruikte apparatuur wel binnen de wetsregels worden gebruikt.IK ben namelijk maar op een ding uit en dat is zoeken naar een oplossing zodat IK weet wat IK eraan kan doen, want de dader ligt op het kerkhof en word daar nog wat vertroeteld door de mensen die denken te weten wat rechtshandhaving betekend in de breedste zin van het woord. Ik heb verzocht om een rechter er naar te laten kijken maar advocaat zegt dat je dan voor Piet Snot staat zonder bewijs.Ikzelf sta niet snel voor Piet Snot, want mensen luisteren over het algemeen graag naar mij en dat zou de rechter wellicht ook wel eens graag doen. Reactie Koppert is: Dan ga ik niet mee.Ik ben diep, en diep geschokt door deze manier van doen. Is er dan geen ene timmerman in het land die deze gebroken sleutel maken kan? Ik ben ziek, en wordt steeds zieker door de hersenspoel acties van buren. Op mijn rouwkaart zal ik straks vertellen dat ik vermoord ben door mijn buurman.

Ingestuurd door: CML Koster

Wie: mr Arnoud Jussen
Waar: Rotterdam

Vanwege een vrij drukke rechtspraktijk heb ik een aantal zaken uitbesteed aan een advocaat. Deze advocaat heeft de zaken zeer slecht afgewerkt met als gevolg een groot aantal ontevreden clienten die bij mij verhaal kwamen halen. Mr Jussen te Rotterdam erkende geen enkele aansprakelijkheid.

Ingestuurd door: Jos Keltenbroeck Keltenbroeck

Zoeken

Op naam:
Op plaatsnaam: